Hâkim ve Savcı Yardımcılarının Atama İşlemlerine İlişkin Duyuru

3. dönem adli yargı hâkim ve savcı yardımcıları ile idari yargı hâkim yardımcıları, 2. dönem adli yargı hâkim ve savcı yardımcılığına atanmaya hak kazanıp askerlik görevlerini yapmaları nedeniyle dönemleri ile ataması yapılamayanlar ve 21 - 22 Aralık 2024 tarihlerinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı yarışma sınavında gerçekleşen soru iptali üzerine yapılan yeniden değerlendirme ve Bakanlığımızca yapılan mülakatlar sonucunda başarılı olarak atanmaya hak kazanan ilgililerin atama işlemleri tamamlanmıştır.
Hâkim ve savcı yardımcılarımız 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunun 10’uncu maddesinde yer alan Hâkim ve savcı yardımcıları, atanmalarını müteakip temel eğitime alınır. hükmü uyarınca başlayış işlemleri akabinde Türkiye Adalet Akademisinde temel eğitime alınacakları için yapılan planlama gereği hâkim ve savcı yardımcılarımızın aşağıda yer alan sorgu ekranında belirtilen tarihlerde görevlerine başlamaları gerekmektedir.
Adli yargı hâkim ve savcı yardımcılarımızın; 10 – 11 Eylül 2026 tarihlerinde aşağıda yer alan sorgu ekranında kendileri için belirtilen tarih ve saatte Ankara Adliyesinde,
İdari yargı hâkim yardımcılarımızın; 10 – 11 Eylül 2026 tarihlerinde aşağıda yer alan sorgu ekranında kendileri için belirtilen tarih ve saat aralığında Ankara Bölge İdare Mahkemesinde başlayış yapmaları gerekmektedir.
Hâkim ve savcı yardımcıları, temel eğitimlerini almak üzere 14 Eylül 2026 tarihinden itibaren Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına görevlendirileceklerdir.


Not:
1-Başka kamu kurum ve kuruşlarından naklen atanan Hâkim ve Savcı yardımcılarının “Personel Nakil Bildirim Formu” getirmeleri zorunludur.
2-Banka hesap açma işlemlerinde kullanılmak üzere 1 adet kimlik fotokopisini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
3-Ankara ilinde ikamet etmeyen hâkim ve savcı yardımcıları tebligatlarını gönderildiği Adliyeden tebliğ almadan doğrudan Ankara Adliyesine ve Ankara Bölge İdare Mahkemesine başlayış yapabilirler.

4-Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıp kurumlarındaki görevlerinden ayrılmalarında sakınca görülmeyen hakim ve savcı yardımcılarının atama tebligatları görev yaptıkları Kamu Kurum ve Kuruluşlarına gönderilecek olup kurumları ile ilişiklerini kestikten sonra adli yargı ve avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı yardımcılarının Ankara adliyesinde, idari yargı hâkim yardımcılarının Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığında sorgu ekranında belirtilen tarih ve saatlerde görevlerine başlamaları gerekmektedir.

Aşağıdaki sorgu ekranından atama tebliğlerinin hangi adliyeden alınacağı, Ankara Adliyesinde ile Ankara Bölge İdare Mahkemesinde hangi tarih ve saatte başlayış yapılacağı bilgisine ulaşılabilir.

*Adli yargı hâkim ve savcı yardımcılarımızın göreve başlayış işlemlerinin daha hızlı yürütülebilmesi için aşağıda bulunan formları doldurarak başlayış yapacakları gün Ankara Adliyesine getirmeleri önem arz etmektedir.


 

SONUÇ SORGULAMA